"Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen."
~ Rumi ~
Home Bedrijfsyoga Sonja Praktische Info Recensies Cadeaubon Artikelen

Cursus Yoga en Prānāyāma


In deze cursus van 8 lessen gaan we ons verdiepen in prānāyāma. Dit zijn ademoefeningen die zorgen voor concentratie, alertheid en innerlijke rust. In elke les staat een bepaalde prānāyāma centraal en in de yoga-oefeningen gaan we daarmee werken.

Het denken is een refectie van de adem en andersom. Wanneer het druk is in ons hoofd, is de adem snel en hoog in de borst. We ademen dan veel in en weinig uit. En dat ademritme blijft maar gedachten produceren. Zo ontstaat een vicieuze cirkel. Bovendien brengt elke gedachte een emotie met zich mee, met het daarbij behorende ademritme en lichaamsgevoel.

Als we in natuurlijke omstandigheden zouden leven, dan wordt de ademimpuls door de natuur perfect geregeld. Maar onze huidige leefwijze met veel stress, emoties, weinig lichaamsbeweging en een overdaad aan zintuiglijke prikkels, zorgt ervoor dat die natuurlijke aanpassing wat gebrekkig is geworden. Veel van onze moderne ziekten hebben te maken met een verminderde doorbloeding van weefsels vanwege een verstoord ademritme.

De meeste mensen zien yoga slechts als een methode om gezond te blijven en de fysieke souplesse te vergroten. Maar de āsana's zijn feitelijk een voorbereiding op prānāyāma en meditatie. Ze zijn onderdeel van de astāngayoga: de acht leden van de yoga. Met het beoefenen van prānāyāma hebben we een krachtig instrument tot onze beschikking om onze levensenergie meer richting te geven.

Kun jij ook wel wat innerlijke rust gebruiken of wil je weten wat prānāyāma voor jou kan betekenen? Dan ben je van harte welkom!

Aan het einde van de cursus ontvang je een hand-out met inleidende informatie over prānāyāma.

Shiva icon

Cursusdata

Momenteel geen data gepland.

meditatie